HelloFresh
Japanse noedelsoep met kipfilet

Japanse noedelsoep met kipfilet

Met kastanjechampignons en paksoi

25 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 776 beoordelingen
Lees meer

Dat Japanse noedelsoep, ook wel ramen, de afgelopen tijd ontzettend populair geworden is, verbaast ons niks! Het is hartverwarmend, makkelijk te maken en supersmaakvol. Bovendien kun je er een heleboel groente in kwijt. Vandaag maak je de soep met gemarineerde kipfiletreepjes. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

250 g

Kastanjechampignons

150 g

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Gemarineerde kipfiletreepjes

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1000 ml

Kippenbouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2134 kJ
Energie (kcal)510 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels4 g
Eiwitten32 g
Zout7.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Bouillon bereiden
Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

Bakken
Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Soep koken
Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.