HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Salade Met Kipfilet Uit De Oven
topBanner
Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

met zelfgemaakte croutons en gekaramelliseerde rode ui

Lees meer

Maak zelf croutons van het broodje en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Kipfilet

15 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk, SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

1 tl

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk)

80 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

6 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2706 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels7 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pruimtomaat en de paprika in blokjes. Smeer de kipfilet in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat wat afkoelen.

3

Snijd het bruine broodje in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden met de blokjes brood. Verdeel de blokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Italiaanse kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de slamix, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.

6

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekarameliseerde ui.