Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Met courgette en gele paprika

Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. De romige buffelmozzarella maakt het helemaal af.

Labels:
Veggie
Chef's Choice
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele paprika

65 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Passata

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

25 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Kom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn.

Snijden
2

Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

Courgette bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 – 4 minuten.

Pizza's beleggen
4

Meng ondertussen de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de oregano.

Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven (zie tip). Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten (zie tip).

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.