HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Orzo Met Gekruid Rundergehakt
topBanner
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Met romige tomatensaus en groenten

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

¾ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd)

1 blik(ken)

Tomatenpuree

200 gram

Rundergehakt met köftekruiden

400 gram

Oosterse groentemix

50 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3833 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur.

5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout en voeg het balsamico azijn toe.

6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer af met de geraspte Parmigiano.