Skip to main content
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Met romige tomatensaus en groenten

4.2
(436)

Deze orzo is makkelijk, snel en valt bij iedereen in de smaak. Het gehakt is alvast gekruid en met de groentemix nemen we je het meeste snijwerk uit handen. De mascarpone geeft de tomatensaus een volle, romige smaak. Zo kook je in een handomdraai een voedzame maaltijd.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

½ bakje(s)

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

200 gram

Groentemix

(Kan bevatten: Selderij)

12.5 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3853 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels11 g
Eiwitten49 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Fruitmesje
Vork
Rasp
Wok

Instructies

Bouillon maken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Gehakt bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, rode peper en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, zwarte balsamicoazijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano fijn.

Op smaak brengen
5

Meng de mascarpone door het gehakt, laat het geheel 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop. Garneer met de geraspte parmigiano reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders