HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Orzo Met Gekruid Rundergehakt
topBanner
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Met romige tomatensaus

QUICK & EASY
Lees meer

Deze orzo is makkelijk, snel en valt bij het hele gezin in de smaak. Het gehakt is alvast gekruid en met de groentemix nemen we je het meeste snijwerk uit handen. De kruidenroomkaas geeft de tomatensaus een volle, romige smaak. Zo kook je in een handomdraai een voedzame maaltijd.

Labels:Lekker snelOriginalFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1

Ui

2

Knoflookteen

170

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1

Tomatenpuree

200

Rundergehakt

400

Oosterse groentemix

50

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400

Groentebouillon

1

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels9 g
Eiwitten46 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

2

Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 7 minuten op middelmatig vuur.

5

Meng vervolgens de kruidenroomkaas door het gehakt, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop.