Deze orzo is makkelijk, snel en valt bij het hele gezin in de smaak. Het gehakt is alvast gekruid en met de groentemix nemen we je het meeste snijwerk uit handen. De kruidenroomkaas geeft de tomatensaus een volle, romige smaak. Zo kook je in een handomdraai een voedzame maaltijd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1
Ui
2
Knoflookteen
170
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)1
Tomatenpuree
200
Rundergehakt
400
Oosterse groentemix
50
Kruidenroomkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))400
Groentebouillon
1
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.
Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.
Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 7 minuten op middelmatig vuur.
Meng vervolgens de kruidenroomkaas door het gehakt, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop.