BestellenCadeaubon
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Met romige tomatensaus

Deze orzo is makkelijk, snel en valt bij het hele gezin in de smaak. Het gehakt is alvast gekruid en met de groentemix nemen we je het meeste snijwerk uit handen. De kruidenroomkaas geeft de tomatensaus een volle, romige smaak. Zo kook je in een handomdraai een voedzame maaltijd.

Labels:
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½

Ui

1

Knoflookteen

85

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½

Tomatenpuree

100

Rundergehakt

200

Oosterse groentemix

25

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200

Groentebouillon

½

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels9 g
Eiwitten46 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Smaakmakers snijden
2

Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 7 minuten op middelmatig vuur.

Op smaak brengen
5

Meng vervolgens de kruidenroomkaas door het gehakt, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop.