HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHollandse Salade Met Gerookte Forel
topBanner
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

met radijs en mosterd-dilledressing

Lees meer

Vandaag staat er een heerlijke salade op het menu! Je mengt de aardappelen met de dressing terwijl ze nog warm zijn. Zo trekken de smaken er beter in.

Labels:InspiratieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelen

400 gram

Sperziebonen

0.7 bosje(s)

Radijs

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

4 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels11.51 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de aardappelpartjes. Giet daarna alles af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

4

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng hetgrootste deel van de forel met de aardappelen, sperziebonen, radijs en radijsblad in de saladekom met de dressing. Breng verder op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met deoverige forel en dille.