Hollandse salade met gerookte forel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

met radijs en mosterd-dilledressing

Vandaag staat er een heerlijke salade op het menu! Je mengt de aardappelen met de dressing terwijl ze nog warm zijn. Zo trekken de smaken er beter in.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Sperziebonen

0.36 bosje(s)

Radijs

2.5 gram

Verse dille

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers4 g
Vezels11.5 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar.

Bonen koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de aardappelpartjes. Giet daarna alles af en laat zonder deksel uitstomen.

Radijs en dille snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Salade mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng hetgrootste deel van de forel met de aardappelen, sperziebonen, radijs en radijsblad in de saladekom met de dressing. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met deoverige forel en dille.