HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisin Geglazuurde Kip Met Tortilla’s
topBanner
Hoisin geglazuurde kip met tortilla’s

Hoisin geglazuurde kip met tortilla’s

met komkommer en wortel

Lees meer

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadPinda'sEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kippendijreepjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Hoisinsaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Bosui

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3231 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout. Voeg de geraspte wortel toe, zet apart en schep af en toe om. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de helft van de hoisinsaus en 1 tl honing per persoon toe. Bak tot serveren. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kleine kom een dressing van de overige hoisinsaus en de mayonaise.

4

Schep de gesneden groenten in aparte kommetjes. Zet alles op tafel zodat iedereen zelf de tortilla's kan vullen.