HelloExtra- Pasta pesto met kipfilethaasjes en courgette

HelloExtra- Pasta pesto met kipfilethaasjes en courgette

met buffelmozzarella en rucola

Haal Italië naar je keuken met dit recept. De malse kipfilethaasjes hebben we met Italiaanse kruiden gemarineerd. Met rodewijnazijn geef je een lekker frisse twist aan de pasta-pesto. Schijnt de zon? Het gerecht is zowel warm als koud erg lekker – perfect voor een nazomeravond in het park. Wil je er een echte salade van maken? Voeg de rucola dan op het laatst toe in een saladekom – zo blijft het lekker knapperig en pikant van smaak.

Allergens:
Milk
Gluten
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

7.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

90 g

Conchiglie

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

120 g

Italiaans gemarineerde kipfilethaasje

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Rode wijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ teaspoon

Zout

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4573 kJ
Calories1093 kcal
Fat59 g
Saturated Fat16.3 g
Carbohydrate84 g
Sugar13.6 g
Dietary Fiber0 g
Protein53 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dikke plakken van 1 cm dik. Snijd de krulpeterselie fijn. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.

2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 tl zout. Breng op smaak met peper.

3

Snijd indien nodig de kipfilethaasjes in stukken van gelijke grootte. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 – 8 minuten rondom bruin en gaar.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.

5

Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep de gescheurde rucola door de conchiglie.

6

Verdeel de conchiglie over de borden en serveer met de courgette en kipfilethaasjes. Verdeel de buffelmozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.