Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Vastkokende aardappelen
â…” zakje(s)
Paprikapoeder
3 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Leccino olijven
10 gram
Verse munt en oregano
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Heekfilet met huid
(BevatVis)10 gram
Panko paneermeel
(BevatGlutenbevattende granen)2 stuk(s)
Turkse groene peper
1 stuk(s)
Rode paprika
50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Pistachenoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)2 stuk(s)
Turks broodje
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSesam, Ei, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Lupine)½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Biologische volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))80 gram
Harissa hummus
(BevatMosterd, Sesamzaad, Sulfiet)6 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in parten. Halveer de olijven. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Snijd de citroen in schijfjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, olijven en de helft van de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de oregano erdoorheen. Leg de heekfilet in een ovenschaal en verdeel het tomatenmengsel over de heekfilet. Verdeel de panko en citroenschijfjes erover en bak 15 - 18 minuten in de oven.
Snijd de Turkse groene peper en rode paprika in reepjes en leg ze in een andere ovenschaal. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verkruimel de feta erover. Zet de ovenschaal naast de heekfilet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot ze donker beginnen te worden. Hak de pistachenoten grof. Bak het Turkse broodje in de oven naast de heekfilet en groenten 3 - 6 minuten mee.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kleine kom de komkommer, de overige knoflook en de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gebakken aardappelpartjes in een schaal. Zet de ovenschaal met de heekfilet en met de groenten op tafel. Garneer de groenten met de pistachenoten. Serveer de tzatziki en harissa hummus in schaaltjes. Snijd het Turkse broodje in punten en leg op een houten plank.