HelloFresh
topBanner
Heekfilet met zoetzure paprikastoof

Heekfilet met zoetzure paprikastoof

Met olijven en gebakken aardappelen

Lees meer

Heekfilet is zacht en mild van smaak, wat het een toegankelijke vis maakt. Je serveert de heek vandaag met een paprikastoof. Door de paprika lang te bakken, wordt deze heel zacht en veel zoeter van smaak. De olijven zorgen voor een lekker hartig accent.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuks

Rode paprika

2 stuks

Knoflookteen

500 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Heekfilet met huid

(BevatVis)

30 g

Leccino olijven

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2.5 el

Zwarte balsamicoazijn

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3012 kJ
Energie (kcal)720 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de rode paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, peper en zout toe en dek de pan af. Bak de paprika 20 – 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 6 – 8 minuten op middelmatig vuur.

3

Verhit de overige olijfolie in een andere hapjespan met deksel en bak de aardappelen in 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur goudbruin. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Dep de huid van de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg er de gebakken heekfilet bij met het vel naar boven. Serveer samen met de dressing en besprenkel de heekfilet met de dressing naar wens.