HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeekfilet Met Couscous En Geroosterde Paprika
topBanner
Heekfilet met couscous en geroosterde paprika

Heekfilet met couscous en geroosterde paprika

Lees meer

Dit gerecht is een combinatie van zoete bataat, knapperige pitten en geroosterde paprika. Het visvlees van heekfilet is wat zachter dan dat van kabeljauw, met name doordat de vis in wat diepere wateren zwemt.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Paprika

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

30 gram

Rozijnen-pittenmix

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

220 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2720 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout1.8 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika in repen.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui en bataat met 2 el water per persoon, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste 5 minuten de puntpaprika toe.

3

Meng ondertussen de couscous met de kurkuma in een kom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de kant met vel en 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de couscous en de helft van de rozijnen-pittenmix toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de couscous over de borden en serveer met de heekfilet. Garneer de couscous met de overige rozijnen-pittenmix en yoghurt. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.