Skip to main content
Heekfilet in mosterd-sojasaus met geroosterde cherrytomaten

Heekfilet in mosterd-sojasaus met geroosterde cherrytomaten

met knoflook-spinaziepuree en verse krulpeterselie

Mensen eten al bijna 4000 jaar knoflook! Geen wonder dat het een hoofdbestanddeel is van zoveel gerechten en in keukens van over de hele wereld.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2437 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten49.9 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels9.5 g
Eiwitten29.5 g
Zout2.4 g
Potassium1915 mg
Calcium138.3 mg
Iron3.3 mg
Pan met deksel
Kleine kom
Bakpapier
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de tomaten.
Aardappelen koken
2
  • Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd. Breng op smaak met peper.
Vis bereiden
3
  • Voeg de tomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en leg op de tomaten.
  • Besmeer de vis de mosterd-sojasaus en strooi de de helft van de ui erover.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak 15 - 18 minuten in de oven.
Spinazie bakken
4
  • Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en overige ui 1 minuut.
  • Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 - 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak ondertussen de peterselie grof.
Puree maken
5
  • Stamp de aardappelen, een klontje roomboter en een scheutje melk of kookvocht naar smaak met een aardappelstamper tot een gladde puree.
  • Voeg de geslonken spinazie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de overige spinazie op de borden met alles ernaast.
  • Garneer met de peterselie en besprenkel met het bakvocht uit de ovenschaal naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders