
Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
150 gram
Aardappelen
25 gram
Paprikapesto
25 gram
Biologische halfvolle yoghurt
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
100 gram
Halloumi
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd eventuele grote aardappelen door de helft. Kook de aardappelen 8 - 10 minuten.
Tip: Snijd de aardappelen niet te klein zodat je er straks nog plakken van kunt snijden.

Meng in een kleine kom de paprikapesto met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng in een andere kom de yoghurt met per persoon: 1 tl van het paprikapesto-mengsel. Breng het yoghurtsausje op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Snijd de ui in dikke ringen van 1/2 tot 1 cm dik. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1 cm dik. Leg de uienringen en de plakken aubergine op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de aubergine met de rest van het paprikapesto-mengsel en bak samen met de uienringen 16 -18 minuten in de oven. Bak de laatste 6 - 8 minuten de ciabatta mee.

Snijd de voorgekookte aardappelen in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen 12 -14 minuten, of tot ze gaar en mooi bruin zijn. Zet het vuur iets lager wanneer de plakken te snel donker worden.

Snijd ondertussen de halloumi in 2 grote plakken per persoon. Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de halloumi 3 - 4 per kant, tot hij goudbruin is.
Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant en mals.

Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de ciabatta open en beleg deze met de tomaat, een plakje aubergine, een aantal uienringen en 2 plakken halloumi per persoon. Schenk er een beetje van de yoghurtsaus overheen en dek af met de bovenkant van de ciabatta. Verdeel de rest van aubergine, uienringen en aardappelen over de borden. Serveer de rest van de yoghurtsaus erbij.