HelloFresh
topBanner
Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken paprika

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & Easy
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

140 g

Basmatirijst

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

100 g

Maïs in blik

½ kuipje

Tomatenpuree

⅔ zakje

Gerookt paprikapoeder

1 zakje

Gedroogde oregano

200 g

Gyros van varkenshaas

2 stuks

Tomaat

5 g

Verse bladpeterselie

50 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2412 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg per persoon 1/2 bouillonblokje toe en roer goed door.Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.Snijd ondertussen de rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, 1/4 zakje paprikapoeder per persoon, 1/2 zakje gedroogde oregano per persoon en de knoflook 1 -2 minuten.Dek de pan af, voeg de ui en rode paprika toe en laat 4 - 5 minuten garen.Haal de deksel eraf. Voeg de varkenshaasreepjes toe en bak 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn, op middelhoog vuur.

3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met 1/4 tl oregano per persoon, 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast.Garneer met de overige bladpeterselie.