Gyrosschotel met varkenshaasreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken paprika

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Mais in blik

¼

Tomatenpuree

0.99 tl

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Gyros van varkenshaas

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)577 kcal
Energie (kJ)2412 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17 g
Vezels6.9 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Groente snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg per persoon 1/2 bouillonblokje toe en roer goed door.Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.Snijd ondertussen de rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken.

Tip: Je krijgt meer rijst dan je nodig hebt voor dit recept. Ben je een grote eter? Kook dan alle rijst in 300 ml water.

Gyros bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, 1/4 zakje paprikapoeder per persoon, 1/2 zakje gedroogde oregano per persoon en de knoflook 1 -2 minuten.Dek de pan af, voeg de ui en rode paprika toe en laat 4 - 5 minuten garen.Haal de deksel eraf. Voeg de varkenshaasreepjes toe en bak 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn, op middelhoog vuur.

Rijst afmaken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met 1/4 tl oregano per persoon, 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast.Garneer met de overige bladpeterselie.