Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 26 Jan tot 01 Feb
arrow right iconarrow right icon
Groentestoofpotje met rundermerguez
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

Met gebakken aardappeltjes en rozijnen

Lees meer

Merguezworstjes komen uit de Noord-Afrikaanse keuken en zijn zo smaakvol doordat ze gemaakt worden met onder andere harissa, chilli en komijn. De pittige worstjes komen goed tot hun recht bij de zoete smaken van dit gerecht.

Labels:GlutenvrijLactosevrij
Allergenen:
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

2 tl

Paprikapoeder

4 stuks

Rundermerguezworstje

1 stuks

Courgette

1 stuks

Rode paprika

200 g

Peen

2 tl

Gemalen komijn

1 tl

Gemalen kaneel

30 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

4 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels10 g
Eiwitten39 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 18 – 20 minuten. Schep regelmatig om.

Merguez bakken
Merguez bakken
2

Prik ondertussen de rundermerguez twee keer in met een mes. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de rundermerguez in 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar ook de pan met bakvet.

Snijden en bakken
Snijden en bakken
3

Snijd de courgette, de rode paprika en de peen in blokjes. Voeg de peen toe aan de hapjespan met bakvet en bak 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Groente stoven
Groente stoven
4

Voeg vervolgens de courgette, paprika, komijn, kaneel en bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe, en laat nog 3 minuten inkoken.

Krulpeterselie snijden
Krulpeterselie snijden
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.