Groenteroast met grillkaas en gepekelde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groenteroast met grillkaas en gepekelde ui

Groenteroast met grillkaas en gepekelde ui

met Midden-Oosterse kruiden, zoete aardappel en pitapunten

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

50 gram

Gesneden rodekool

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)774 kcal
Energie (kJ)3240 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels9.6 g
Eiwitten32.4 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel door de helft en vervolgens in partjes van 1 - 1 1/2 cm dik. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Meng in een kom de zoete aardappel, knoflook, aubergine, Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.

Rode ui pekelen
2

Verdeel de zoete aardappel en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn. Snipper de rode ui. Meng in een kom de rode ui met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om (zie Tip).

Tip: Houd je niet van gepekelde rode ui? Bak de rode ui dan mee met de groenten in de oven en besprenkel vlak voor serveren met 1/2 el rodewijnazijn per persoon.

Mengen
3

Snijd ondertussen de grillkaas in plakken van ongeveer 1 - 2 cm dik. Snijd de pita in punten. Meng in een kom de grillkaas en pita met de helft van de za’atar en 1/2 el olijfolie per persoon.

Roosteren
4

Voeg de grillkaas en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier. Meng de rodekool door de groenten en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten, of tot de grillkaas goudbruin kleurt.

Snijden
5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde groenten en grillkaas over de borden. Garneer met de overige za'atar, bladpeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan veel vitaminen en mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium, vitamine B en C. Maar wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem!