Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat Tarwe)
50 gram
Gesneden rodekool
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Verse bladpeterselie
1.5 el
Olijfolie
2 el
Rodewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de zoete aardappel door de helft en vervolgens in partjes van 1 - 1 1/2 cm dik. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Meng in een kom de zoete aardappel, knoflook, aubergine, Midden-Oosterse kruiden, 1 el olijfolie per persoon en een snuf zout.
Verdeel de zoete aardappel en aubergine over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn. Snipper de rode ui. Meng in een kom de rode ui met per persoon: 2 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om (zie Tip).
Tip: Houd je niet van gepekelde rode ui? Bak de rode ui dan mee met de groenten in de oven en besprenkel vlak voor serveren met 1/2 el rodewijnazijn per persoon.
Snijd ondertussen de grillkaas in plakken van ongeveer 1 - 2 cm dik. Snijd de pita in punten. Meng in een kom de grillkaas en pita met de helft van de za’atar en 1/2 el olijfolie per persoon.
Voeg de grillkaas en pitapunten toe aan de bakplaat met bakpapier. Meng de rodekool door de groenten en schep alle groenten goed om. Bak nog 10 - 15 minuten, of tot de grillkaas goudbruin kleurt.
Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Verdeel de geroosterde groenten en grillkaas over de borden. Garneer met de overige za'atar, bladpeterselie en gepekelde rode ui. Serveer met de pitapunten.
Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan veel vitaminen en mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium, vitamine B en C. Maar wist je dat zoete aardappel daarnaast ook nog veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem!