Skip to main content
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus

Goudse kaas is een van de populairste kazen ter wereld! Deze milde, romige kaas ontwikkelt een nootachtigere smaak en een meer kruimelige textuur naarmate hij ouder wordt en is perfect om te laten smelten!

Labels:
Veggie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

250 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 snufje

Nootmuskaat

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

70 ml

Zoutarme groentebouillon

15 gram

[Plantaardige] roomboter

20 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3902 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten50.6 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels16.2 g
Eiwitten35.7 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Rasp
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Broccoli koken
2
  • Kook de broccoli, afgedekt, 5 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes in 4 minuten lichtbruin.
  • Voeg vervolgens een scheutje water toe. Bak nog 1 minuut tot al het water is verdampt.
  • Voeg, zodra de aardappelen gaar zijn, de vegetarische kipstukjes en de broccoli toe en bewaar apart.
Topping maken
3
  • Snipper ondertussen de sjalot en snijd de ui in fijne halve ringen. 
  • Meng in een kom de ui met de panko en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Kaassaus maken
4
  • Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe.
  • Roer tot deze goudbruin kleurt. Voeg de room en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. 
  • Verlaag het vuur en roer de nootmuskaat erdoorheen.
Ovenschaal vullen
5
  • Voeg de overige kaas toe en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe aan het broccoli-aardappelmengsel.
  • Roer goed door, zet het vuur uit en verdeel over een ovenschaal.

Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe. Is de saus te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.

Serveren
6
  • Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan met de achterkant van een lepel, zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  • Strooi het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin kleurt.
  • Verdeel de gratin over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders