
Gourmetbox | Premium | Market
4 personen | 7 extra luxe vlees- en vissoorten en 5 bijgerechten
Lekker luxe gourmetten? Van topkwaliteit vlees en vis tot gegrilde groenten met feta en raclettekaas - maak acht feestelijke gerechtjes met de beste verse ingrediënten uit onze Premium Gourmetbox. Een uurtje voorbereiden in de keuken en daarna samen genieten aan de paastafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
250 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
4 stuk(s)
Wildzwijnburger
4 stuk(s)
Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn
(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)
80 gram
Pikante uienchutney
160 gram
Gemarineerde garnalen
(Bevat Schaaldieren)
3 stuk(s)
Knoflookteen
300 gram
Aardappelblokjes
150 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Gemalen kaneel
40 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
125 gram
Rode cherrytomaten
2 stuk(s)
Rode puntpaprika
120 gram
Whiskeysaus
(Bevat Mosterd, Eieren)
125 gram
Champignons
120 gram
Pindasaus
(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)
2 stuk(s)
Peer
100 gram
Kipsatéblokjes
2 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
40 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Barbecuesaus
(Bevat Sulfiet, Mosterd)
75 gram
Bieten-tortillachips
80 gram
Avocadodip
30 gram
Gesneden jalapeño's
100 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Varkenshaaspuntjes
½ zakje(s)
BBQ-rub
1 stuk(s)
Courgette
20 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
1 stuk(s)
Baguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)
½ pak(ken)
Koekjesdeeg chocolade
Zelf toevoegen
4.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de aardappelblokjes met 2 el olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen.
Bakken (aan tafel)
- Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
- Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten.

Voorbereiden
- Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel over twee kommen.
- Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
- Voeg aan een kom de verse kruiden, de knoflook en de verse kruiden toe. Meng met een vork tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak ondertussen de baguette 12 - 15 minuten in de oven.
Serveren (aan tafel)
- Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Voorbereiden
- Snijd de helft van de cherrytomaten in kwarten.
- Serveer de overige cherrytomaten in een kom op tafel.
Bakken (aan tafel)
- Voeg een handjevol tortillachips toe aan een pannetje.
- Verdeel de geraspte kaas, jalapeño's en gesneden cherrytomaten erover en bak tot de kaas is gesmolten.
- Serveer met de avocadodip.

Voorbereiden
- Snijd de courgette en paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
- Meng in een grote kom 1/2 zakje BBQ rub en 2 el olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe aan de kruidenolie en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet in de koelkast tot verder gebruik. Bewaar de champignons apart in de koelkast.
Bakken (aan tafel)
- Verhit 1/2 el olijfolie op de gourmet. Bak de courgette en paprika tot ze gaar zijn. Serveer met de feta.
- Verwarm 1 tl van de in stap 1 gemaakte kruidenboter in een pannetje en bak de champignons tot ze gaar zijn. Voeg raclettekaas naar smaak toe aan de champignons.

Voorbereiden
- Snijd de zalmfilet in blokjes van 3 cm.
- Meng in een kom met de knoflook, gember, rode peper, zoete Aziatische saus en ketjap.
- Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
Bakken (aan tafel)
- Bak de zalm en garnalen op het gourmetstel tot deze gaar zijn.

Satésaus opwarmen
- Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat in een kleine steelpan op laag vuur.
Bakken (aan tafel)
- Bak het vlees tot deze gaar is.
- Serveer de kipsatéblokjes met de satésaus.
- Serveer de hamburgers met de verschillende sausjes: uienchutney, whiskey- en barbecuesaus.

Vlees marineren
- Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook en biefstuk met 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
- Herhaal deze stap met de varkenshaaspuntjes.
Worstjes voorbereiden
- Snijd de worsten in stukjes van 3 cm. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.

Voorbereiden
- Was of schil de peer. Schil of was de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
- Meng in een grote kom de blokjes met 1/2 zakje kaneel en de walnootstukjes. Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).
Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van het overige deeg koekjes te bakken.
Bakken (aan tafel)
- Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn.
- Bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg en bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
- Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
- Serveer met 1 lepel Griekse yoghurt.