BestellenCadeaubon
Gnocchi uit de oven met courgette, grana padano en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi uit de oven met courgette, grana padano en pesto

Gnocchi uit de oven met courgette, grana padano en pesto

Je maakt de pesto in dit recept helemaal zelf. En daar heb je maar drie basisingrediënten voor nodig; olijfolie, basilicum en pijnboompitten. Zo makkelijk en zo lekker! Je laat het gerecht aan het einde in de oven verder garen. Zo vermengen de smaken zich en kan de kaas heerlijk smelten.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Kastanjechampignons

2 stuk(s)

Bosui

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

250 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

1 tl

Gedroogde rozemarijn

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

5 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3339 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Bakpapier
Ovenschaal
Staafmixer

Instructies

Snijd de courgette in plakken.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en champignons in dunne plakken en de lente-ui in ringen.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in 4 minuten gaar of tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de gnocchi toe.
4

Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook, courgette, champignons en rozemarijn 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe, breng op smaak met peper en zout en verhit 1 minuut.

5

Schep de gnocchi over in een ovenschaal met bakpapier, voeg de lente-ui toe en ¾ van de grana padano. Schep goed om en bak 10 – 15 minuten in de oven.

Voeg eventueel wat meer olie toe om het wat vloeibaarder te maken.
6

Maak ondertussen de pesto: meng in een hoge kom ⅔ deel van de pijnboompitten met de basilicum, extra vierge olijfolie, 1 el water per persoon en overige grana padano. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel een klein scheutje extra vierge olijfolie toe om het vloeibaarder te maken.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de pesto en overige pijnboompitten naar smaak.