Skip to main content
Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette
Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Met een frisse rucolasalade

3.3
(1,3K)

De bospaddenstoelenpesto is gemaakt van o.a. gedroogde bospaddenstoelen. Hiervoor zijn verschillende soorten voor gebruikt, waaronder eekhoorntjesbrood (cèpes) en duinvoetjes (pleurotus). Deze paddenstoelen staan bekend als delicatesse en hebben een lichtnootige smaak. De pesto is volgens authentiek recept bereid met pijnboompitten en basilicum.

Allergenen:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

250 gram

Gnocchi

(Bevat: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten: Pinda's, Selderij)

40 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3104.5 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten88 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui. Snijd de courgette klein.

Kook de gnocchi
3

Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Voeg de pesto toe
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten mee. Voeg vervolgens de gnocchi en bospaddestoelenpesto toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rucolamelange met de witte balsamicoazijn in een saladekom.

6

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de rucolasalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders