
Gigli met rucolapesto
met witte kaas en geroosterde wortel
Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Noten, Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Wortel
Zelf toevoegen
2 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim gezouten water in een pan met deksel voor de gigli. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Meng in een kom de wortel met de helft van de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Kook de gigli, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar een beetje van het kookvocht. Pers ondertussen de citroen uit in een kleine kom.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Voeg aan een hoge kom de grana padano, het basilicum (inclusief takjes), de overige knoflook, de cashewstukjes en per persoon: 15 g rucola, 2 el extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en 2 el kookvocht toe. Maak er met de staafmixer een grove pesto van. Proef de pesto en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Het is de bedoeling dat de pesto niet te dun wordt. Vind je hem toch nog te dik? Voeg dan een klein beetje kookvocht toe.
Verkruimel de witte kaas. Strooi de witte kaas over de wortels in de oven en besprenkel met 1 tl honing per persoon. Bak de wortels nog 3 minuten in de oven. Meng ondertussen de pesto naar smaak door de gigli.
Verdeel de overige rucola over de borden en schep de pasta-pesto erbovenop. Garneer met de wortels met witte kaas. Besprenkel eventueel naar smaak met het overige citroensap.