HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGigli Met Kippendijfilet
topBanner
Gigli met kippendijfilet

Gigli met kippendijfilet

Met sperziebonen en groene pesto

Lees meer

Dit pastagerecht krijgt zijn smaak door de groene pesto. Deze heet voluit groene pesto Genovese, omdat de saus in de Italiaanse stad Genua is ontstaan. De pesto is afkomstig van onze leverancier Kitchen on a Mission en past goed bij de gigli. Je kunt op ons blog meer lezen over deze lelievormige pastasoort.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Sperziebonen

180 gram

Gigli

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kippendijstukjes

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3460.168 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de sperziebonen en gigli.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen en gigli, 8 - 10 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijfiletreepjes toe en roerbak in 3 - 4 minuten goudbruin.

4

Voeg daarna de sperziebonen, gigli en groene pesto toe aan de wok of hapjespan met kippendijfilet en roer door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de gigli over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.