Gevulde pasta met gehakt en rode saus

Gevulde pasta met gehakt en rode saus

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Tip: gebruik de helft van de knoflook en paprikapoeder als je de kids niet zo van kruidig eten houden.

Labels:Bron van eiwittenKindvriendelijkQuick & easy
Allergenen:EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflook

3 stuks

Pruimtomaat

4 blaadje

Verse basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Rundergehakt

⅔ stuks

Tomatenpuree

2 tl

Paprikapoeder

250 g

Verse ravioli

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden
/ per gerecht
Energie (kJ)2757.2560000000003 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten39 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Koekenpan
Deksel
Pan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat klein. Hak of snijd de basilicum fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 4 - 5 minuten op middelmatig vuur.

3

Kook ondertussen 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de ravioli.

4

Voeg de tomaat, tomatenpuree en paprikapoeder toe aan de wok of hapjespan en roerbak 5 minuten. Voeg na 4 minuten de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook ondertussen de ravioli, afgedekt, 2 - 3 minuten (zie tip).

6

Verdeel de ravioli en de saus over de borden. Garneer met de basilicum en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.