Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

met pesto-aardappeltjes, een groene salade en hazelnoten

Wat denk jij - bevat 200 gram spinazie meer of minder calcium dan 1 glas melk? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

20 gram

Pesto genovese

50 gram

Spinazie

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kipfilet

75 gram

Sperziebonen

25 gram

Doperwten

0.23 stuk(s)

Courgette

10 gram

Hazelnoten

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)967 kcal
Energie (kJ)4045 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9 g
Vezels11.1 g
Eiwitten46 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakpapier
Ovenschaal
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde de overgebleven pesto toe (je gebruikt een deel in stap 2) en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie-geitenkaasvulling maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en 1/2 el pesto per persoon toe. Roer goed door.

Kip vullen
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door - je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de gevulde kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.

Salade bereiden
4

Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook afgedekt nog 2 - 3 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de citroen in kwarten, bewaar 1 partje per persoon voor het serveren en knijp de rest uit. Hak de hazelnoten grof.

Tip: Heb je extra tijd? Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Daar krijgen ze een extra intense smaak van.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dresssing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de spinazie, de courgettelinten, doperwten en de sperziebonen in de saladekom met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.