.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen
¼ stuk(s)
Rode ui
7 gram
Verse dille
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Citroen
80 gram
Koudgerookte zalm
(BevatVis, Melk (inclusief lactose))10 gram
Kappertjes
2 el
Extra vierge olijfolie
4 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de rode ui in zeer dunne ringen. Snijd de dille fijn en pers de citroen uit. Meng in een kom de extra vierge olijfolie met 1/2 el citroensap per persoon en meng de rode ui erdoor. Laat minimaal 30 minuten intrekken.
Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, tot ze als bloemetjes opengaan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de plakjes gerookte zalm los van elkaar en leg dakpansgewijs op de borden. Dek af met plasticfolie en zet weg tot gebruik.
Meng de dille met de rode ui. Garneer de zalm met deze dressing en besprenkel naar smaak met extra citroensap. Bestrooi met de kappertjes en breng op smaak met peper en zout.