topBanner
Gerookte zalm met ingelegde rode ui

Gerookte zalm met ingelegde rode ui

met gefrituurde kappertjes en verse dille

Lees meer

.

Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8

¼ stuk(s)

Rode ui

7 gram

Verse dille

½ stuk(s)

Citroen

80 gram

Koudgerookte zalm

(BevatVis, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1695 kJ
Energie (kcal)405 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten1 g
waarvan suikers0.5 g
Vezels0.5 g
Eiwitten9 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier
Plastic zakje
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de rode ui in zeer dunne ringen. Snijd de dille fijn en pers de citroen uit. Meng in een kom de extra vierge olijfolie met 1/2 el citroensap per persoon en meng de rode ui erdoor. Laat minimaal 30 minuten intrekken.

2

Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, tot ze als bloemetjes opengaan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Haal de plakjes gerookte zalm los van elkaar en leg dakpansgewijs op de borden. Dek af met plasticfolie en zet weg tot gebruik.

4

Meng de dille met de rode ui. Garneer de zalm met deze dressing en besprenkel naar smaak met extra citroensap. Bestrooi met de kappertjes en breng op smaak met peper en zout.