Gerookte zalm met ingelegde rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gerookte zalm met ingelegde rode ui

Gerookte zalm met ingelegde rode ui

met gefrituurde kappertjes en verse dille

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

0.12 stuk(s)

Ui

5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Koudgerookte zalm

5 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)663 kcal
Energie (kJ)2774 kJ
Vetten72.1 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten3.2 g
waarvan suikers0.6 g
Vezels1.2 g
Eiwitten0.6 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier
Vershoudfolie

Instructies

Rode ui bereiden
1
  • Snijd de rode ui in zeer dunne ringen.
  • Snijd de dille fijn en pers de citroen uit.
  • Meng in een kom de extra vierge olijfolie met 1/2 el citroensap per persoon en meng de rode ui erdoor. Laat minimaal 30 minuten intrekken.
Kappertjes frituren
2
  • Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en frituur de kappertjes 2 - 3 minuten, tot ze als bloemetjes opengaan.
  • Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Zalm neerleggen
3
  • Haal de plakjes gerookte zalm los van elkaar en leg dakpansgewijs op de borden.
  • Dek af met plasticfolie en zet weg tot gebruik (zie TIP).

Tip: Je kunt dit ook vlak voor serveren doen. In dat geval kun je meteen door met stap 4 en hoef je de zalm niet af te dekken met folie.

Serveren
4
  • Meng de dille met de rode ui.
  • Garneer de zalm met deze dressing en besprenkel naar smaak met extra citroensap.
  • Bestrooi met de kappertjes en breng op smaak met peper en zout.