HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepaneerde Kippendij Met Midden Oosterse Kruiden
topBanner
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, wortel, courgette en sojamayonaise

Lees meer

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:Familie
Allergenen :MosterdEierenGlutenTarweSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Wortel

150 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Kippendijfilet

75 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

40 gram

Panko paneermeel

(BevatGluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

1.33 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)953 kcal
Energie (kJ)3987 kJ
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten84.9 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels5.7 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Diep bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de wortel en de rijst. Snijd de wortel in plakjes. Kook de wortel, afgedekt, 4 - 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. De wortel hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de andere pan met deksel. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd, terwijl de rijst kookt, de kippendijfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Meng in een kom de reepjes met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want je hebt het later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de kippendijreepjes door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn en leg apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip goudbruin in 1 - 2 minuten per kant. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

5

Snijd de courgette in halve maantjes. Verwarm de koekenpan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de courgette en wortel toe en roerbak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 tl honing (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Vervang daarvoor een deel van de mayonaise door een gelijk deel yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

6

Verdeel de rijst over diepe borden en leg de groenten en kip op de rijst. Besprenkel met de sojamayonaise. Garneer met de gomasio.

Weetje: Wortel wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.