HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepaneerde Kippendij Met Midden Oosterse Kruiden
topBanner
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, geroerbakte broccoli, wortel en sojamayonaise

Lees meer

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:Familie
Allergenen :EiMosterdGlutenbevattende granenTarweSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

360 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Jasmijnrijst

4 stuk(s)

Kippendijfilet

70 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

30 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3493 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Diep bord
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de groenten en de rijst. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne plakken. Kook de broccoli en wortel 4 - 5 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. De groenten hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

2

Kook de rijst 12 - 15 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd, terwijl de rijst kookt, de kippendijfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Leg de reepjes in een kom en meng met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want die heb je later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de reepjes kippendij door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn en leg apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip goudbruin in 1 - 2 minuten per kant. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

5

Verwarm de koekenpan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe en roerbak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 tl honing.

6

Verdeel de rijst, groenten en kip over de borden. Serveer met de sojamayonaise. Garneer de rijst met de gomasio.