Een heerlijk zachte zoete soep van mais met Griekse feta. Je geeft de soep extra pit door komijn en gemalen koriander toe te voegen. Dit past perfect bij het naanbrood. Vandaag vul je het naanbrood met een deel van de feta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Mais
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ tl
Gemalen komijnzaad
½ tl
Gemalen korianderzaad
5 leaves
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de gele paprika klein en laat de mais uitlekken.
Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan met deksel en bak de knoflook en gele paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en het gemalen korianderzaad toe en bak nog 30 seconden. Voeg vervolgens de mais toe, 200 ml kokend water per persoon en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en verkruimel de feta.
Gril het naanbrood 2 - 3 minuten in een hete grillpan en keer halverwege om. Je kunt het naanbrood ook opwarmen in een broodrooster.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Om de soep te verdunnen, voeg je het overige kokende water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het naanbrood doormidden en vul met de helft van de feta. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met pompoenpitten, bieslook en de overige feta. Serveer met het naanbrood en besprenkel de soep naar smaak met extra vierge olijfolie.