Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, broccoli en gomasio

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Caloriebewust
ā€¢Extra groente
ā€¢Familie
ā€¢Speciaal ingrediĆ«nt
Allergenen :
Sesamzaad
ā€¢Selderij
ā€¢Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Witte langgraanrijst

Ā½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Ā½ stuk(s)

Ui

100 gram

Broccoli

Zelf toevoegen

Ā¾ el

Olijfolie

Ā¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

25 ml

Water voor saus

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2833 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels7.6 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

ā€¢Pan
ā€¢Hapjespan met deksel
ā€¢Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en broccoli. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Champignons bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 4 - 6 minuten, of tot de ui glazig is (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.

Kipfilet bereiden
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
4

Voeg de kookroom en per persoon: 25 ml water, 1/4 kippenbouillonblokje en 1 tl mosterd toe aan de hapjespan met de champignons en ui. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 - 12 minuten.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Zet dan het vuur wat hoger, haal het deksel van de pan en laat de saus nog wat langer inkoken. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe. 

Rijst en broccoli koken
5

Kook de rijst 5 - 6 minuten. Kook daarna de broccoli 5 - 7 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 

 

Serveren
6

Verdeel de rijst en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.