Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Mushrooms
75 g
White long grain rice
½ sachet(s)
Gomashio-herb mix
(Contains Sesame, Celery)
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
½ piece
Onion
100 g
Broccoli
¾ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en broccoli. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 4 - 6 minuten, of tot de ui glazig is (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.
Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de kookroom en per persoon: 25 ml water, 1/4 kippenbouillonblokje en 1 tl mosterd toe aan de hapjespan met de champignons en ui. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 – 12 minuten.
Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Zet dan het vuur wat hoger, haal het deksel van de pan en laat de saus nog wat langer inkoken. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de laatste 5 - 7 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel de rijst en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.