HelloFresh
topBanner
Gekruide kipdrumsticks met uienjus

Gekruide kipdrumsticks met uienjus

Met geroosterde broccoli en aardappelen

Lees meer

Wanneer je een simpel ingrediënt als ui lang(zaam) gaart, krijgt het een hele intense smaak. Neem bijvoorbeeld de uienchutney waar je in dit recept een snelle jus van maakt. De jus past perfect bij de kip en geeft de gekookte aardappels extra sjeu. De broccoli kook je deze keer niet, maar rooster je in de oven, waardoor hij lekker knapperig en extra smaakvol wordt.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Broccoli

15 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Gekruide kipdrumsticks

2 stuks

Knoflookteen

500 g

Vastkokende aardappelen

5 g

Verse bladpeterselie

80 g

Pikante uienchutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3866 kJ
Energie (kcal)924 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Oven
Pan met deksel
Dunschiller
Zeef
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een pan met deksel een laagje water van circa 3 cm aan de kook. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Doe de gesneden broccoli in een zeef en hang in of boven de pan met het kokende water. Stoom de broccoli, afgedekt, 4 – 5 minuten.

2

Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn en peper en zout. Rooster de broccoli 15 minuten in de oven. Schep halverwege om. Rooster in de laatste 5 minuten het amandelschaafsel mee. Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 2 plekken in tot op het bot en pers of snijd de knoflook fijn.

3

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks in 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal de drumsticks, als ze gaar zijn, uit de pan en bewaar apart. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken.

4

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.

5

Verhit dezelfde hapjespan van de kipdrumsticks op middelhoog vuur en voeg de rodewijnazijn, de pikante uienchutney en 1 – 2 el water per persoon toe. Roer goed door. Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.

6

Verdeel de aardappelen over de borden en schenk er de jus over. Serveer met de broccoli en de kipdrumsticks. Garneer met de bladpeterselie en geschaafde amandelen.