
Geitenkaassalade met rode biet
met aardbei-balsamicodressing
Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Gekookte rode bieten
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
15 ml
Aardbeiensaus
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Weeg 125 g rode biet per persoon af en snijd in blokjes (zie Tip).
- Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes.
- Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat snijden.

- Bak het broodje 6 - 8 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

- Meng in een grote saladekom de aardbeiensaus met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten (zie Tip).
Tip: Houd de pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelblokjes niet aanbakken.

- Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade.
- Verdeel de salade over de borden.
- Garneer met de bietblokjes, gebakken appel, ui en geroosterde walnootstukjes.
- Verkruimel de verse geitenkaas erover en serveer met het broodje.