HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGehaktballen Met Gebakken Aardappelen, Groenten En Appelmoes
topBanner
Gehaktballen met gebakken aardappelen, groenten en appelmoes

Gehaktballen met gebakken aardappelen, groenten en appelmoes

Lees meer

Een groentemix van broccoli, champignons, peen en rode ui met daarbij gehaktballetjes. Wie houdt daar nu niet van? Omdat je deze in dezelfde pan bakt, wordt het geheel nog smaakvoller want de balletjes werden voor jou al gekruid met paprikapoeder, komijn en peper.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Appel

⅔ tl

Gemalen kaneel

6 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

400 gram

Grove groentenmix

2 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3104.5280000000002 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels13 g
Eiwitten38 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.

2

Schil de appel (jonagold), verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Meng de appel met de kaneel, honing en 3 el water per persoon in de steelpan. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Roer door, prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met de deksel op de pan.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gehaktballen in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur middelmatig en voeg de groenten toe. Dek de pan af en bak gedurende 7 – 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Bak de knoflook de laatste 10 minuten mee met de aardappelen.

5

Verdeel de aardappelen, gehaktballen en groenten over de borden en serveer met de appelmoes.