Een groentemix van broccoli, champignons, peen en rode ui met daarbij gehaktballetjes. Wie houdt daar nu niet van? Omdat je deze in dezelfde pan bakt, wordt het geheel nog smaakvoller want de balletjes werden voor jou al gekruid met paprikapoeder, komijn en peper.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Appel
â…“ teaspoon
Gemalen kaneel
3 unit
Gekruide rundergehaktballetjes
200 g
Grove groentenmix
1 unit
Knoflookteen
½ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.
Schil de appel (jonagold), verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Meng de appel met de kaneel, honing en 3 el water per persoon in de steelpan. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Roer door, prak grof met een vork en bewaar tot gebruik met de deksel op de pan.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gehaktballen in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur middelmatig en voeg de groenten toe. Dek de pan af en bak gedurende 7 – 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Bak de knoflook de laatste 10 minuten mee met de aardappelen.
Verdeel de aardappelen, gehaktballen en groenten over de borden en serveer met de appelmoes.