HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Gebakken rijst met groenten, falafel, frisse tzatziki, currykruiden en harissa

Gebakken rijst met groenten, falafel, frisse tzatziki, currykruiden en harissa

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 345 beoordelingen
Lees meer

Vandaag eet je frisse groenten met basmatirijst en falafel. Samen met de currykruiden en harissa smaakt het gerecht pikant en daarom doen we er als frisse tegenhanger een tzatziki bij die je heel gemakkelijk zelf maakt. Dip hierin de falafel en beleef de Griekse zomer op je bord!

Labels:Veggie
Allergenen:SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Basmatirijst

200 g

Broccoli

250 g

Peen

1 tl

Harissa

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

½ stuks

Knoflookteen

½ stuks

Komkommer

100 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Falafeldeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd1.9 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels15 g
Eiwitten23 g
Zout1.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rijst koken
Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
Groenten bakken
2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groenten met de harissa (let op, pittig!) en currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 - 7 minuten gaar, maar nog wel knapperig.

Tzatziki maken
Tzatziki maken
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer met een rasp en druk het vocht uit de komkommer in een vergiet. Maak de tzatziki in een kom met de knoflook, komkommer en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Falafel bakken
Falafel bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Rijst bakken
Rijst bakken
5

Voeg de rijst bij de groenten en bak al roerend 2 minuten op hoog vuur zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de falafel en tzatziki.