Garnalen in vadouvan-curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, citroen en verse koriander

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Mosterd
Soja
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Basmatirijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

5 gram

Gemberpuree

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1965 kJ
Energie (kcal)470 kcal
Vetten7.6 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels4.3 g
Eiwitten21.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Curry afmaken
3
  • Blus af met de kokosmelk, de zoete Aziatische saus en 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in partjes.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?