Garnalen in vadouvan-curry
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, citroen en verse koriander

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Mustard
•Soy
•Wheat
•Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

â…“ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

5 g

Ginger paste

125 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

¼ piece

Lemon

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

½ piece

Bell pepper

75 g

White long grain rice

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2872 kJ
Calories686 kcal
Fat30.2 g
Saturated Fat20.8 g
Carbohydrate79.9 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein21.4 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, ui en paprika toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Curry afmaken
3
  • Blus af met de kokosmelk, de zoete Aziatische saus en 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in partjes.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.