Skip to main content
Garnalen in vadouvan-curry
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, limoen en verse koriander

4.3
(10,3K)

Vadouvan is een Franse variant op Indiase curry. Het resultaat: een zoete en subtiel rokerige curry die weer helemaal in opmars is.

Allergenen:
Mosterd
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Basmatirijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

0.16 zakje(s)

Gemalen citroengras

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

90 gram

Garnalen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)703 kcal
Energie (kJ)2940 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers18 g
Vezels4.7 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

Bakken
2

Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg per persoon1 tl vadouvan en 1/2 tl gemalen citroengras toe en bak 1 minuut. Voeg de gember, knoflook, de gesnipperde ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.

Curry afmaken
3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus. Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken. Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop. Garneer met de koriander, de overige tomaat en de partjes limoen.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders