Fusilli met mais, courgette en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met mais, courgette en feta

Fusilli met mais, courgette en feta

Met limoen en verse kruiden

Een pasta waar kinderen gek op zijn: lekker fris en met toegankelijke zoete en zoute smaken. Door de mais en limoen krijgt deze pasta bijna een Mexicaans tintje. Je schept alle ingrediënten in de pan door elkaar, zo zorg je dat de dressing en pasta goed mengen en je optimaal van dit frisse gerecht kunt genieten.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ jar

Mais

½ stuk(s)

Courgette

3 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout0.9 g

Instructies

Voorbereiden
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de fusilli. • Kook de fusilli, afgedekt 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Giet de mais af in een vergiet • Snijd de courgette in kleine blokjes.

Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 6 – 8 minuten. • Voeg de laatste 2 minuten de mais toe en breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
3

• Snijd de krulpeterselie en de basilicum grof. • Pers de limoen uit. • Meng in een kleine kom de mosterd, de extra vierge olijfolie,de verse kruiden en 1 tl limoensap per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Schep de fusilli en de dressing door de groenten in de koekenpan. • Verdeel de fusilli over de borden en verkruimel de feta erover. • Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie en serveer met het overige limoensap.