
Frisse stamppot met wildzwijnburger
met rucola, paprika en uienjus
Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)
20 gram
Rucola
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Ui
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
Zelf toevoegen
½ el
Suiker
100 ml
[Zoutarme] runderbouillon
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
¾ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm.
- Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Zorg dat de aardappelen en wortel net onder water staan in een soeppan of grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 - 15 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de paprika toe. Giet af en afgedekt houd warm.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de wildzwijnburger 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de laatste 4 - 5 minuten de ui mee.
- Haal de wildzwijnburger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

- Voeg aan de pan met ui de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe.
- Kook de jus 3 - 5 minuten in, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
- Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot.
- Voeg een scheutje melk en per persoon: 1 tl vadouvan, 1/4 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe (zie Tip).
Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.

- Breng de rucola eventueel op smaak met een beetje extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de rucola erop.
- Leg de wildzwijnburger ernaast en verdeel de jus eroverheen.