Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm

Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm

met spinazie, venkel, sperziebonen en mascarpone

Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Risottorijst

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse citroentijm

120 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat Vis)

40 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Wittewijnazijn

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3281 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten73.8 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels6.1 g
Eiwitten41.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en citroentijm toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de helft van de venkel toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Meng ondertussen in een kom de overige venkel met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.

Koken en mengen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar op middelhoog vuur. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
4

Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijnsteak 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afwerken
5

Scheur de spinazie klein boven de risotto en laat al roerend slinken. Voeg, wanneer de spinazie geslonken is, de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano toe. Roer goed en breng op smaak met peper. 

Serveren
6

Verdeel de risotto en de sperziebonen over de borden. Serveer met de tonijnsteak en de venkelsalade. Garneer met de Parmigiano Reggiano en het eventuele venkelloof.