Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm
Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm

Frisse risotto met tonijnsteak en citroentijm

met spinazie, venkel, sperziebonen en mascarpone

Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
•Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Fennel

75 g

Risotto rice

50 g

Spinach

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh lemon thyme

120 piece

Tuna steak

(Contains Fish)

40 g

Green beans

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

White wine vinegar

350 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3281 kJ
Calories784 kcal
Fat34.3 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate73.8 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein41.9 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Wok or sautépan
•Pan with Lid
•Grater
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en citroentijm toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de helft van de venkel toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Meng ondertussen in een kom de overige venkel met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.

Koken en mengen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar op middelhoog vuur. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
4

Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijnsteak 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afwerken
5

Scheur de spinazie klein boven de risotto en laat al roerend slinken. Voeg, wanneer de spinazie geslonken is, de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano toe. Roer goed en breng op smaak met peper. 

Serveren
6

Verdeel de risotto en de sperziebonen over de borden. Serveer met de tonijnsteak en de venkelsalade. Garneer met de Parmigiano Reggiano en het eventuele venkelloof.