Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst als ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
140 gram
Freekeh
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)1 stuk(s)
Courgette
400 gram
Prei
10 gram
Verse basilicum en munt
20 gram
Pistachenoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)15 gram
Basilicumcrème
50 gram
Danablu
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Citroen
naar smaak
Extra vierge olijfolie
3 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Voeg de freekeh toe en kook 20 - 25 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd ondertussen de courgette in plakken en de prei in ringen. Meng de groenten in een kom met de basilicumcrème.
Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pistachenoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de courgette en prei met de basilicumcrème 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verbrokkel de Danablu. Snijd de munt- en basilicumblaadjes grof. Pers de citroen uit.
Meng in een grote kom de freekeh, courgette, prei, de helft van de verse kruiden en 1 tl citroensap per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige kruiden, pistachenoten en Danablu. Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie en het overige citroensap.