HelloFresh
topBanner
Freekehsalade met pittige blauwe kaas

Freekehsalade met pittige blauwe kaas

met prei, courgette en pistachenoten

Lees meer

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst als ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Labels:BalansVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 g

Freekeh

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Courgette

400 g

Prei

10 g

Verse basilicum en munt

20 g

Pistachenoten

(BevatNoten)

15 g

Basilicumcrème

50 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2427 kJ
Energie (kcal)580 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels14 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Kleine kom
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Voeg de freekeh toe en kook 20 - 25 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd ondertussen de courgette in plakken en de prei in ringen. Meng de groenten in een kom met de basilicumcrème.

2

Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pistachenoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de courgette en prei met de basilicumcrème 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verbrokkel de Danablu. Snijd de munt- en basilicumblaadjes grof. Pers de citroen uit.

5

Meng in een grote kom de freekeh, courgette, prei, de helft van de verse kruiden en 1 tl citroensap per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige kruiden, pistachenoten en Danablu. Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie en het overige citroensap.