Flammkuchen met geitenkaas en rode biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

met peer, verse citroentijm en salade

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Peer

125 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse citroentijm

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2658 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten75.1 g
waarvan suikers29.5 g
Vezels8.2 g
Eiwitten17.8 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in de lengte in dunne plakken.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd 3/4 van de rode biet in dunne schijfjes en snijd het overige gedeelte in blokjes van 1 cm.
  • Ris de blaadjes van de citroentijm.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Flammkuchen beleggen
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de peer en ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de suiker toe en roerbak 2 - 3 minuten, of tot de peer goudbruin kleurt.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Breng goed op smaak met flink wat peper en zout. Beleg eerst met de rode-bietplakken en verdeel vervolgens de ui en peer erover. 
Pompoenpitten poffen
3
  • Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de bietenblokjes, pompoenpitten, tomaat en sla toe aan de saladekom.
  • Schep goed om met de dressing.
  • Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden.
  • Serveer de salade ernaast (zie Tip). 

Tip: Besprenkel de flammkuchen met honing voor een zoete toets.