Skip to main content
Flammkuchen met courgette
Flammkuchen met courgette

Flammkuchen met courgette

met mozzarella en frisse salade

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola en veldsla

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2883 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels6.6 g
Eiwitten24 g
Zout2 g
Potassium631.2 mg
Calcium53.6 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Dunschiller
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de passata, de Italiaanse kruidenmix, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe.
  • Laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen (zie Tip).
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.

Tip: Heb je ui over? Snipper dan de overige ui en voeg toe aan de salade.

Courgette bakken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Bak de courgetteplakken 5 minuten.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Flammkuchen beleggen
4
  • Proef de saus en voeg eventueel wat meer honing of azijn toe. Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij.
  • Beleg met de courgetteplakken, de paprikablokjes, de ui en de mozzarella.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 - 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.
Salade maken
5
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette.
  • Halveer de tomaat en verwijder met een lepeltje het sap en de zaadjes. Snijd daarna in blokjes.
  • Meng in een saladekom de helft van de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn.
  • Meng de courgettelinten, de tomaat en de sla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Meng in een kleine kom de Siciliaanse kruiden met de overige extra vierge olijfolie.
  • Verdeel de flammkuchen over borden en besprenkel met de kruidenolie.
  • Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders