topBanner
Flammkuchen met buffelmozzarella en courgette

Flammkuchen met buffelmozzarella en courgette

Geserveerd met een frisse salade

Lees meer

De naam van deze flinterdunne pizza klinkt Duits, maar oorspronkelijk komt het recept uit de Elzas, een streek die (inmiddels weer) bij Frankrijk hoort. Tegenwoordig vind je het terug in verschillende keukens over de hele wereld. Je kunt er eindeloos mee variëren – van zoet tot hartig. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 pak(ken)

Passata

2 tl

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels3 g
Eiwitten22 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken.

2

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de buffelmozzarella begint te kleuren.

5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

6

Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.