topBanner
Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

met een frisse radijsjessalade met spekjes en walnoot

Premium
Lees meer

Met deze filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

100 gram

Botersla

10 gram

Verse bieslook

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 bos(sen)

Radijs

50 gram

Kappertjes en gesneden augurken

50 gram

Spekblokjes

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

2 stuk(s)

Filet mignon

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

4 tl

Mosterd

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

120 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5098 kJ
Energie (kcal)1219 kcal
Vetten83.0 g
waarvan verzadigd42.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de filet mignon uit de koelkast, wrijf beide kanten in met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen. Breng water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui. Hak de bieslook fijn. Weeg de botersla af en snijd grof. Snijd de pruimtomaat in partjes. Verwijder de blaadjes van de radijs en snijd de radijs in kwarten.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de kappertjes en augurken en de gesnipperde rode ui door de dressing en breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 6 - 8 minuten knapperig. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat de boter smelten in de pan. Bak de filet mignon 2 - 4 minuten per kant of tot de gewenste gaarheid. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Voeg de knoflook toe aan de boter in de koekenpan en bak in 1 minuut goudbruin. Voeg per persoon 1/4 bouillonblokje en 1 el water toe en roer goed. Laat 1 minuut inkoken tot een jus op laag vuur.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de bieslook toe en per persoon: 1 tl mosterd en 1 tl roomboter. Voeg een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de botersla, radijs, spekjes en tomatenpartjes toe aan de saladekom en meng met de dressing. Garneer de salade met de walnootstukjes. Leg de filet mignon op de borden en giet de jus eroverheen. Serveer met de salade en de aardappelpuree.