HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFettuccine Met Gekleurde Tomaten En Feta
topBanner
Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Met verse kruiden, olijven en kappertjes

Lees meer

De bereiding van deze snelle pasta is supersimpel, maar de smaken zijn dat zeker niet: de hartige kappertjes, olijven en feta, de licht zoete cherrytomaatjes en de friszure citroen vormen samen een interessant geheel. De verschillende verse kruiden maken het helemaal af.

Labels:InspiratieLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Gekleurde cherrytomaten

180 gram

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Olijf-kappertjesmix

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

8 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

8 leaves

Vers basilicum

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2757 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Rasp
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een ovenschaal de gele en oranje cherrytomaten met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de olijven in de lengte doormidden en snijd de kappertjes fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes verse munt en basilicum in dunne reepjes . Snijd de verse bladpeterselie fijn.

4

Meng in een kleine kom de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie met per persoon ½ tl van de citroenrasp en ½ el van het citroensap.

5

Voeg het olijvenmengsel toe aan de fettuccine en schep goed om.

6

Verdeel de fettuccine over de borden en garneer met de feta, munt, peterselie en het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en het overige citroensap. Serveer met de gepofte cherrytomaten.