HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFeta Uit De Oven Met Orzo
topBanner
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met tomatentapenade en geroosterde paprika

Week zonder Vlees
Lees meer

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Courgette

150 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Tomatentapenade

(BevatSulfietKan bevattenSelderij)

8 ml

Olijfolie met rozemarijn

170 gram

Orzo

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)791 kcal
Energie (kJ)3308 kJ
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7.19 g
Eiwitten28 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Waterkoker
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 200 ml water per persoon in de waterkoker. Snijd de paprika in smalle repen en snijd ze vervolgens door de helft. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Laat de feta heel. Besmeer per persoon 1 plak feta met 1/2 el tomatentapenade.

2

Voeg de gesneden paprika en courgette toe aan een ovenschaal. Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, de olijfolie met rozemarijn, per persoon 1/2 el olijfolie en peper en zout. Leg de feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven.

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de feta goed zacht is geworden.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur zonder olie. Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of laat het bouillonblokje helemaal achterwege.

4

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Giet de orzo af indien nodig en meng in de ovenschotel met de feta en groenten. Meng de overige tomatentapenade door het geheel. Garneer met het verse basilicum.