Farfalle met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met kastanjechampignons, rucola, veldsla en pecorino

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

30 gram

Rucola en veldsla

2.5 gram

Verse krulpeterselie

20 gram

Geraspte pecorino DOP

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)827 kcal
Energie (kJ)3460 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.9 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en Italiaanse kruiden toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

Tip: Wist je dat kastanjechampignons rijk zijn aan vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Op smaak brengen
3

Scheur de rucola en veldsla grof. Hak de krulpeterselie grof. Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.