HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFarfalle Met Bospaddenstoelenpesto
topBanner
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met kastanjechampignons, rucola, veldsla en pecorino

Lees meer

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

250 gram

Kastanjechampignons

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)

60 gram

Rucola en veldsla

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3460 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en Italiaanse kruiden toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

3

Scheur de rucola en veldsla grof. Hak de krulpeterselie grof. Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.