Skip to main content
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika

Turkse pide is platbrood in de vorm van een bootje, gevuld met beleg zoals kaas, vlees of groenten, gebakken tot het knapperig is en warm geserveerd!

Labels:
Family
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

¼ el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4066 kJ
Energie (kcal)972 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers22 g
Vezels9.1 g
Eiwitten36.6 g
Zout5.9 g
Trans Fat0.4 g
Potassium279.6 mg
Calcium25 mg
Iron0.4 mg
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de puntpaprika in dunne reepjes.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd het vel van de worst open en knijp het vlees uit het vel.
Vulling maken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten.
  • Voeg het worstvlees en de puntpaprika toe. Roerbak 4 minuten.
  • Voeg de passata, de Midden-Oosterse kruidenmix en het water voor de saus toe. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Ui inleggen
3
  • Meng in een kom de rodewijnazijn met de suiker. Voeg de uienringen toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. 

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
4
  • Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Snijd het deeg in 2 gelijke delen.
  • Vouw de randen naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen zodat er een bootje ontstaat.
  • Verdeel de vulling over het deeg en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Gebruik eventueel een deegroller of lege fles wijn om het deeg uit te rollen.

Toppings maken
5
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met sambal naar smaak (zie Tip). 
  • Snijd de peterselie fijn.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door yoghurt.

Serveren
6
  • Verdeel de pides over de borden en beleg met de zoetzure ui en de tomaat.
  • Besprenkel met de sambalmayonaise en garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders